Met vele checklists, die helpen niets over het hoofd te zien

Checklist Barbecue

Gewijz.
23-02-2006

  • Zorg dat het vlees ook na aankoop gekoeld blijft. De kwaliteit gaat anders snel achteruit.

  • Om te voorkomen dat het vlees van binnen rauw blijft, is het handig dikker vlees even voor te koken (kippenpoten, worstjes, spareribs, etc.).

  • Laat het vlees zo lang mogelijk in de koelkast staan. Haal er tijdens het barbecue-en steeds kleine porties uit.

  • Zorg ervoor dat de barbecue stabiel staat, niet te dicht bij struiken of parasols.

  • Zorg dat er blusmiddelen aanwezig zijn, bijvoorbeeld een emmer water of zand.

  • Steek de barbecue een half uur tot een uur van tevoren aan. Hij is klaar voor gebruik als het houtskool of briketten bedekt zijn onder een grijs laagje as.

  • Bij wat vetter vlees is het handig om te werken met aluminiumfolie. Op deze wijze voorkomt u het steeds opvlammen van het vuur door druipend vet.

  • Gebruik voor het rauwe vlees aparte borden en bestek. Hier zitten immers nog bacteriën in die pas tijdens het roosteren verdwijnen.

  • Doe vooraf geen zout op het vlees. Dit onttrekt vocht aan het vlees en voorkomt dat u een lekker bruin korstje krijgt.

  • Controleer of het vlees goed gaar is (zeker bij kip).

Print-versie Start Populair Over ons Mail pagina